Cum să puneți lucrurile în ordine în finanțe înainte de Anul Nou

Reducerea datoriilor

Aveți mai multe împrumuturi? Plătiți dobândă mare atunci când alții împrumută bani deja la rate mai mici? Înainte de Anul Nou, puteți avea încă timp să refinanțați împrumutul. Multe bănci sunt programate pentru sărbătorile cu cele mai atractive oferte. Dacă luați un nou împrumut la o rată mai mică și Rambursați toate cele anterioare, atunci începând cu anul viitor veți putea plăti o singură dată pe lună unei bănci și veți reduce semnificativ plata.
Deschide un depozit

Agitația de Anul Nou necesită mult efort și, bineînțeles, bani. Dar puteți avea timp să puneți economiile rămase într — un depozit într-o bancă de încredere: dobânda va picura pe banii dvs.-acest lucru va ajuta la protejarea economiilor de inflație. Atenție însă: în loc de depozit, ei pot încerca să vă impună o poliță de asigurare sau investiții — aceste investiții nu sunt asigurate de stat, spre deosebire de depozite, și nu garantează rentabilitatea. Cum să vă protejați de misseling, citiți în textul"ce servicii pot fi impuse într-o bancă în loc de un depozit".

Creați un cont individual de investiții (IP)

De îndată ce veți întâlni un an, îl veți cheltui, spun investitorii experimentați. Dacă doriți, de asemenea, să încercați mâna la bursă, încercați să deschideți un AIS până la sfârșitul lunii decembrie. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a obține o deducere fiscală anul viitor — pentru a returna 13% din suma pe care ați pus-o pe AIS.

Deveniți investitor


Alternativ, fondurile pot fi investite într-un fond mutual sau pot cumpăra obligațiuni ale unor companii de încredere. Este foarte posibil ca, până la următoarea bătălie a clopotelor, echilibrul dvs. să crească vizibil. Dar amintiți-vă despre riscuri: investițiile nu sunt asigurate de stat și cu cât este mai mare rentabilitatea potențială a investițiilor, cu atât este mai probabil să pierdeți toți banii. Prin urmare, înainte de a vă risca economiile, cântăriți argumentele pro și contra — citiți mai multe despre acest lucru în textul "ce trebuie să știe un investitor novice".

Lansați proiectul

Doriți să începeți propria afacere în noul an, să înregistrați un album muzical sau să publicați o carte? Cu ajutorul crowdfunding-ului, chiar și străinii complet vă pot susține ideea. Și în ajunul sărbătorilor, există un motiv pentru a oferi potențialilor "investitori" ediții speciale de cadouri sau suveniruri de Anul Nou ca recompensă suplimentară pentru sprijinul financiar al proiectului dvs. Dacă decideți să încheiați un împrumut de afaceri, studiați mai întâi motivele pentru care băncile refuză cel mai adesea antreprenorii. Acest lucru vă va permite să nu repetați greșelile altor persoane și să vă creșteți șansele de a obține un împrumut.

Faceți un plan

Nu ai timp să faci tot ce ți-ai dorit cu finanțele anul acesta? În loc să-i scrieți lui Veliky Ustyug, scrieți-vă planul financiar personal pentru anul următor. Acest lucru nu numai că vă va eficientiza bugetul, ci va ajuta și la transformarea viselor în realitate — poate chiar și fără ajutorul lui Moș Crăciun.