Merită să luați împrumuturi: opiniile oamenilor bogați

Experții în domeniul finanțelor personale susțin că secretul creșterii veniturilor monetare ale oamenilor cu adevărat bogați este de fapt simplu. Cu cât o persoană este mai bogată, cu atât mai competent se ocupă de bani.

Este util pentru oricine să învețe arta de a gestiona bani de la oameni bogați. După cum arată practica, câteva principii simple vă permit într-adevăr să modificați raportul dintre venituri și cheltuieli și să scăpați de necesitatea de a lua tot mai multe împrumuturi noi.
Merită să luați un împrumut: 6 greșeli ale oamenilor săraci
  1.  Renunțarea la controlul asupra propriilor finanțe. Din păcate, este dificil pentru mulți dintre voi să evaluați exact cum sunt cheltuiți banii, câți bani sunt cheltuiți pentru plata facturilor, cumpărarea de alimente și alte bunuri necesare. Inutil să spun că doar câțiva oameni se gândesc la necesitatea de a face economii deloc. Orice persoană bogată are informații complete despre starea conturilor sale, valoarea câștigurilor și a cheltuielilor. Investițiile și economiile sunt o condiție prealabilă pentru multiplicarea fondurilor, indiferent de mărimea venitului dvs.
  2.  Viața în datorii. De îndată ce este nevoie de bani sau de o achiziție mare, mulți dintre noi nici măcar nu ne gândim la întrebarea dacă merită să luăm un împrumut. Cardurile de Credit, împrumuturile de mărfuri și împrumuturile fără scop au devenit elemente atât de obișnuite ale vieții noastre, încât sunt adesea emise aproape automat. Oamenii se obișnuiesc să trăiască dincolo de mijloacele lor și, ca urmare, datoriile cresc foarte repede. Oamenii bogați, dimpotrivă, se disting prin capacitatea de a refuza achizițiile inutile, în special prin implicarea fondurilor de credit. Ei trăiesc o viață deplină, dar evită cheltuielile inutile.
  3.  Refuzul de a prezice cheltuielile viitoare. Nu este obișnuit să calculați în avans suma cheltuielilor viitoare pentru o nuntă, să deschideți un cont de depozit într-o bancă pentru un nou-născut și să faceți planuri financiare de anvergură. Și în zadar: în situații de viață atât de grave, distribuția corectă a finanțelor este deosebit de importantă. Oamenii bogați se disting prin prezența unui plan financiar clar, care, totuși, poate fi ajustat în funcție de realitățile vieții.
  4.  Cheltuieli suplimentare datorate amenzilor și penalităților. La întrebarea: "merită să luați un împrumut?"împrumutatul răspunde adesea pozitiv, fără a întreba chiar despre condițiile detaliate pentru furnizarea de fonduri împrumutate. Dar tocmai din cauza nerespectării termenelor limită pentru efectuarea plăților, plata excedentară a împrumutului crește semnificativ. Pentru bancheri, amenzile și penalitățile sunt una dintre principalele surse de venit. Oamenii bogați știu despre acest lucru, așa că aproape niciodată nu permit întârzieri nici la plata unui împrumut, nici la plata utilităților sau a altor plăți obligatorii.
  5.  Economisind prea mult. Nu merită întotdeauna să economisiți pe lucruri mici. O ceașcă de cafea bună sau un tort delicios nu va costa atât de mult, dar vă va înveseli perfect. Oamenii bogați nu se lipsesc de bucurii mici - caută oportunități de a-și crește veniturile. Dacă doriți, toată lumea poate găsi o sursă de câștiguri suplimentare. Principalul lucru este să înțelegeți ce talente și abilități pot fi utile și plătite.
  6.  Obiceiul de a cumpăra bunuri ieftine. Alegerea aparatelor de uz casnic ieftine sau a mobilierului pur și simplu pentru motivul că nu merită să luați un împrumut pentru a-l cumpăra nu este decizia corectă. Este puțin probabil ca cele mai ieftine modele să dureze mult timp, drept urmare, va trebui să plătiți în exces atunci când cumpărați echipamente noi pentru a doua oară și semnificativ.

Sfaturi de la oameni bogați: alegeți un raport preț-calitate acceptabil. Nu este necesar să cumpărați toate cele mai scumpe. Dar, dacă decideți o achiziție mare, lăsați-o să fie un lucru cu adevărat fiabil.